Je bent hier:

We staan in de krant !

De jongste generatie Zevenbundertjes kunnen dankzij de gemeente en de handige ouders genieten van een volledige uitgeruste en goedgekeurde nieuwe speeltuin. Voorzitter Mannu Wuyts dankte de gemeente en alle noeste werkers. — © Hugo Gerstmans

 

Speeltuin ‘made in Zevenbunder’ ingewijd

Wijnegem

Met meer dan honderd deelnemers aan de wijkbarbecue werd nogmaals bewezen dat Zevenbunder, gelegen tussen het Albertkanaal en de Stokerijstraat, goed aaneenhangt. De sfeer was dit keer extra uitgelaten want bij het aperitief wijdden de bewoners ook nog eens hun volledig zelfgebouwde speeltuin in. Een mooie realisatie dankzij het gemeentelijke wijkbudget.

 

Burgemeester Leen Wouters (N-VA) en schepenen waren verhinderd op de feestelijke ingebruikneming, maar zij hadden via het wijkbudget vorig jaar wel mooi 5.000 euro ter beschikking gesteld. Een bedrag dat toeliet dat de idee van wijkbewoner Lien Cleiren uitgevoerd kon worden. Een mooi gebaar.

“Deze specifieke behoefte was aan het licht gekomen na een enquête. Een poll heeft dan bepaald welk voorstel we zouden indienen bij de gemeente in het kader van haar wijkbudget. Bij de verdeling van de wijkbudgetten werden wij aardig beloond. Daarom was het ook jammer dat bij de inwijding niemand van het lokaal bestuur erbij kon zijn”, vertelt een dankbare wijkvoorzitter Mannu Wuyts.

 

Bestuurslid Caroline Neysne zette Lien Cleiren (met dochtertje) in de bloemen, die het concept van de speeltuin bedacht en het dossier voor het wijkbudget ter harte nam. — © Hugo Gerstmans

Doe-het-zelvers

De bescheiden speeltuin op het graspleintje kreeg een serieuze upgrade. Doordat een dertigtal vrijwilligers uit de eigen wijk alles zelf heeft gedaan – van beton gieten tot houtbewerking – kon het buurtschap Zevenbunder veel meer attracties voorzien dan wanneer ze beroep hadden gedaan op een firma.

“Nu beschikken onze kinderen over wipkippen, boomstammen die samen een klauterparcours vormen, rekstokken, een schommel, enzovoort.. Alles werd meermaals gekeurd door gespecialiseerde diensten en veilig voor gebruik verklaard. We leggen straks zelf nog wat geld samen om een extra klimnet te plaatsen. De eveneens bekroonde zitbank langs het Albertkanaal staat er intussen ook. Zo is onze fijne wijk Zevenbunder weer wat aantrekkelijker gemaakt”, aldus nog Wuyts.

Op de barbecue werd voortrekker Lien Cleiren in de bloemen gezet en mochten de kinderen de speeltuin ‘made in Zevenbunder’ uittesten. Daarna was het gezelligheid troef in en rond het gemeenschapshuis, waar de barbecue zowaar buiten kon plaatsvinden. De zalige avond deed dromen van nog meer feestjes tijdens een hopelijk warme Wijnegemse zomer. (jaa)

 

 

Bestuurslid Koen Heyrman en andere vrolijke Zevenbunders op de geslaagde barbecue bij het gemeenschapshuis midden in de wijk. — © Hugo Gerstmans

 

door Jan Auman