Je bent hier:

Onze wijk en t verkeer

Onze wijk en t verkeer

Op de algemene vergadering (en ook daarvoor) kwam de vraag of wij als wijk niet iets zouden kunnen doen aan de verkeerssituatie.

De vraag leeft zeker, ook daarvoor al. 

Als bestuur geven we daar t volgende graag over mee.

Vroeger (bij t invoeren van de fietsstraat vb) nam VZW Zevenbunder Leefbaar daar t voortouw. Zo was t voor iedereen duidelijk : wij gingen voor de wijkactiviteiten, zij spraken met ‘de politiek’ over het verkeer in de wijk.

We zagen als bestuur van VZW Zevenbunder toen ook dat de commotie hierrond de bewoners niet verbond, maar eerder een twistappel was. En net dat, druist in tegen ons doel : mensen verbinden en daartoe activiteiten opzetten. Dat betekent dat wij deze kwestie dus als VZW inhoudelijk niet opnemen.

Kan je dan helemaal voor niets bij ons terecht? Dat nu ook weer niet.

We vinden het wel onze rol om mensen met elkaar in contact te brengen en dat dan te faciliteren.

Waar denken we vb spontaan aan ?

  • We kunnen de uitnodiging van jouw opstartvergadering via mail versturen naar de inwoners van de wijk (we hebben een buur-mailt-buurt mailinglijst van mensen die t ok vinden om zo’n mails te krijgen).
  • Je kan  -wanneer t vrij is – vb t zaaltje gratis gebruiken voor je vergaderingen wanneer beschikbaar is.
  • Je kan uiteraard deelnemen aan wijkactiviteiten. Daar kunnen we je introduceren aan andere wijkbewoners als je dat nuttig lijkt -net zoals op de afgelopen nieuwjaarsreceptie  gebeurd is.

Dus : als je zelf een initiatief wil nemen, willen wij zeker mee ondersteunen.

PS : hou de stand van zaken bij via deze link