Home

Nog enkele maanden en het is weer zomer. Een heerlijke tijd, zeker in onze wijk met die prachtige tuinen. Lekker genieten tussen het zomers groen.

Velen onder ons hebben de schrale opgehoogde zandgrond gemeen, en het is niet altijd even makkelijk om daarin onze geliefde plantjes goed te laten groeien, het zomers geweld van de laatste jaren is niet bevorderlijk voor het groen.

Sommige planten doen het echter best goed in die omstandigheden, met slechts af en toe wat water geven. Enkele plantensoorten kunnen zelfs volledig zonder.

Maar welke planten zijn het juist, die zorgen voor zomers groen zonder te moeten sproeien?

De plantjes die deze zomer groeien en bloeien, moeten we nu al planten of zaaien. We zouden dan ook graag weten met welke planten jullie ervaring hebben, welke planten het goed doen in onze zandgrond. We verzamelen ze en zetten ze op onze website, zodat iedereen er inspiratie kan opdoen, en deze zomer in een zorgeloos groene tuin kan zitten.

In de zomermaanden houden we dan een open-tuinen dag, met als thema droogtebestendig groen. Dan kunnen we bij mekaar gaan kijken wat het inderdaad goed doet en wat niet.

Maar dus eerst jullie tips.  Ga naar geef je tips om te zien hoe je ze kan doorsturen